Νέο κόμμα με έντονο αγρινιώτικο άρωμα « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Νέο κόμμα με έντονο αγρινιώτικο άρωμα

Κατηγορία Αγρίνιο στις   12:00 μ.μ.  |  Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

17ba564b4ff1f581b25cae8ec15fe8d8


Το να συμμετέχουν τέσσερις Αγρινιώτες στην Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή ενός νέου κόμματος είναι σε κάθε περίπτωση μια αξιοσημείωτη εξέλιξη. Ο λόγος για το Κίνημα Συνταξιούχων-Ανέργων (ΚΙΝΗ.Σ.Α.) που ιδρύθηκε το 2017, μετεξελίχθηκε σε κόμμα και οδεύει προς το ιδρυτικό του Συνέδριο.

«Το ΚΙΝΗΣΑ ξεκίνησε την πορεία του στον ελληνικό λαό την 1η Ιουνίου 2017 με προσωπικές και ομαδικές παρουσιάσεις που έκαναν τα στελέχη του σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.Ο ενθουσιασμός και η αποδοχή του από τον κόσμο κατέδειξε πως είναι έτοιμος να υποδεχτεί ένα καινούργιο κόμμα πέρα από τα γνωστά κόμματα που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία με τα σκάνδαλα των πολιτικών να δημιουργούν ζοφερή εικόνα, για όλους όσους θέλησαν να μας κυβερνήσουν και να το παίξουν σωτήρες». Με αυτά τα λόγια περιγράφεται απο τα στελέχη του η πορεία του νέου φορέα



Αναφορικά με το όνομα του προέκυψε από τις δύο πρώτες συλλαβές της λέξης κίνημα (ΚΙΝΗ) και τα αρχικά των λέξεων Συνταξιούχων (Σ) και Ανέργων (Α) που δημιουργούν το λογότυπο ΚΙΝΗΣΑ (προφέρεται κίνησα).Έχει έδρα την Αθήνα, έμβλημα ένα χελιδόνι που, σύμφωνα με την περιγραφή ,« ξεπετάγεται με ορμή μέσα από τη δίνη της κρίσης και της εθνικής καταστροφής φέρνοντας το μήνυμα της νέας πορείας και της αναγέννησης της Ελλάδας με το ΚΙΝΗΣΑ»

Ηγεσία ακόμη δεν απέκτησε το ΚΙΝΗΣΑ καθώς εκκρεμεί το ιδρυτικό του συνέδριο. Ωστόσο στην Προσωρινή Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή συναντάμε (τουλάχιστον) τέσσερις Αγρινιώτες, γνωστούς για την κοινωνική του δράση, τους  Λάζαρο  Τσόλκα,  Μίλτο  Σταματιάδη, Βασίλη Κωσταρέλλο και Γρηγόρη  Φέρρα.


Πως αυτοπροσδιορίζεται το  ΚΙΝΗ.Σ.Α.
ΕΙΜΑΣΤΕ ένα κίνημα δημοκρατικών και προοδευτικών Ελλήνων πολιτών από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους με ηγεσία ελεγχόμενη απόλυτα από τη βάση και έχουμε στόχο να οικοδομήσουμε μια Ελληνική κοινωνία βασισμένη στην Πατριωτική, Πολιτική, Κοινωνική και Οικονομική Δημοκρατία με πλήρη Εθνική κυριαρχία.

ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ μια Ελλάδα σύγχρονη, ανεξάρτητη, χωρίς μνημόνια, η οποία με την επιστημονική και τεχνολογική της ανάπτυξη και την οικονομική και διατροφική της αυτάρκεια θα καταστεί ικανή να επιβιώσει με ευμάρεια και να συμβάλλει αποφασιστικά στην διεθνή συνεργασία και πρόοδο καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας του Πλανήτη.
ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ να καταπολεμήσουμε τις ανισότητες εξουσίας και πλούτου της κοινωνία μας μέσω υπεράσπισης και ενδυνάμωσης των δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων και ειδικά των αδύναμων και αποξενωμένων κοινωνικά ομάδων (Συνταξιούχοι, Άνεργοι, ΑΜΕΑ και Απόδημοι).
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη και αξιοκρατία προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του έθνους σε συνθήκες πραγματικής ελευθερίας, ισονομίας και οικονομικής ασφάλειας.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ να απαλλάξουμε την ελληνική κοινωνία από τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και να την βγάλουμε από το τέλμα της αδράνειας που την οδήγησαν τα πολιτικά κόμματα.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ πρώτα τον άνθρωπο διότι τίποτα πιο σπουδαίο δεν υπάρχει στη Γη από την μέγιστη αξία που λέγεται άνθρωπος.
ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ σε υπεύθυνες, ελεγχόμενες και αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες με μηδενική γραφειοκρατία, υποστηριζόμενες από σύγχρονα υπολογιστικά συστήματα ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται γρήγορα, αποτελεσματικά και με διαφάνεια.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ένα σύστημα μικτής οικονομίας, με κρατικές τις βασικές υποδομές όπως των υδάτων, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, της αμυντικής βιομηχανίας, των λιμανιών και των αεροδρομίων, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των πολιτών δημιουργώντας συγχρόνως τις απαραίτητες συνθήκες για πλήρη απασχόληση ολόκληρου του ενεργού πληθυσμού και προσφέροντας κοινωνική μέριμνα και ασφάλεια σε όλους.
Διαβάστε τα πάντα για το ΚΙΝΗΣΑ στο  www.kinisa.gr 

Πηγή: agrinionews.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html