Μηχανήματα του Στρατού στο Ζευγαράκι (βίντεο-φωτό) « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Μηχανήματα του Στρατού στο Ζευγαράκι (βίντεο-φωτό)

Κατηγορία Κακοκαιρία στις   5:19 μ.μ.  |  Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Για ενίσχυση της προσπάθειας άμεσης αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Σκηνικό που έως πριν λίγες ημέρες θα χαρακτηριζόταν παράδοξο αλλά πλέον κατέστη επιβεβλημένο είναι αυτό που διαδραματίζεται τώρα στο Ζευγαράκι.
Πρόκειται για την έλευση του Στρατού για να συνδράμει στις εργασίες αποκατάστασης των σοβαρών καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σαββάτου.
Πριν λίγα λεπτά κατέφθασαν στο χωριό της περιοχής της Μακρυνείας του δήμου Αγρινίου νταλίκες του στρατού που μετέφεραν εξοπλισμό, οδηγούς και αξιωματικούς του Μηχανικού. Συνοδεύονταν από μια «καναδέζα» και τζιπ. Το κομβόι κατέφθασε στο χωριό μέσω …Αγρινίου καθώς ακολούθησε την Ιόνια Οδό και από κόμβο Κουβαρά κινήθηκε προς το Ζευγαράκι.
Επικεφαλής είναι ο υπολοχαγός Δημήτρη Παπαγεωργίου ενώ στην υποδοχή ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΔΕ Γιάννης Λύτρας, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Υφαντής, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε έγινε σχεδιασμός και δόθηκαν στο προσωπικό του στρατού οι πρώτες κατευθύνσεις και προτεραιότητες, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσαν ότι θα εργαστούν με αυταπάρνηση, ενώ θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.
Ανεπισήμως έχει διακινηθεί η πληροφορία πως το κλιμάκιο θα παραμείνει για τρεις μέρες. Ανεπισήμως μάλιστα έγινε γνωστό πως στο δήμο Αγρινίου αυτό δεν ήχησε ευχάριστα καθώς υπάρχει η άποψη πως είναι απαραίτητη η συνδρομή του στρατουύ για περισσότερες ημέρες.
Θυμίζουμε πως η απόφαση για την έλευση του συγκεκριμένου εξοπλισμού και του ανθρώπινου δυναμικού ελήφθη από τον συμπατριώτη μας αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Βίτσα. Μαζί του είχε επικοινωνία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, για την διευθέτηση ζητημάτων, ώστε έγκαιρα οι τεχνικές υπηρεσίες να ξεκινήσουν τις διαδικασίες μεταφοράς και εγκατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού.
stratos_zeugaraki



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html